Cinecon 50 banner image

film clip with image

Cinecon 50 Film Schedule

Updated 3/8/14

The schedule for Cinecon 50 will not be available until about a month or two before the show. Until then you can take a look at last year's schedule for an idea of what to expect.

All of the screenings will be at Grauman's Egyptian Theater, 6712 Hollywood Boulevard. Admission is by day pass or full festival pass which can be purchased in advance or at the door during the show, please see our Registration page for more information

Show times are approximate and this schedule is subject to change without notice. Some films are listed here pending final clearance. Film running times are approximate. Guests appearances are confirmed subject to unforeseen circumstances.

TITLES IN RED INDICATE SILENT FILMS WITH MUSICAL ACCOMPANIMENT

Cinecon 49 films

Thursday August 29
2:00    IT'S A FRAME UP (2013) 30 min
2:30    THE DOME DOCTOR (1925) 25 min Larry Semon
3:00    PUDDIN' HEAD (1940) 80 min Judy Canova
4:35    DOWN ARGENTINE WAY (1940) 89 min Betty Grable & Don Ameche
6:05    Dinner Break
7:40    RED PEPPER (1925) 20 min Al St. John
7:57   IT'S GREAT TO BE ALIVE (1933) 3 min Trailer
8:00   THE LAST MAN ON EARTH (1924) 78 min Earle Foxe & Grace Cunard
9:30   WAY OUT WEST (1920) 25 min Hank Mann & Vernon Dent
10:00   SILK HOSE HIGH PRESSURE (1915) 40 min Billie Ritchie & Alice Howell
10:50   TERROR ABOARD (1933) 69 min Charles Ruggles & Shirley Grey
 
Friday August 30
9:00   JUST A GOOD GUY (1924) 20 min Arthur Stone & Fay Wray
9:20   DR. JACK (1922) 60 min Harold Lloyd
10:30   HOLLYWOOD’S SILENT ECHOES with John Bengtson 45 min
Click on the link above to get a copy of Mr. Bengtson's self-guided tour of silent era Hollywood film locations. During lunch John will lead a quick walking tour from the theater to the historic 1600 block of Cahuenga nearby.
11:25   PAUL KILLIAM PROMO 6 min
11:35   A TOUGH WINTER (1930) 20 min [English language version] Our Gang
11:55   A TOUGH WINTER (1930) 10 min [French version] Our Gang
12:05   DON'T GET NERVOUS 10 min Billy Gilbert & Fay McKenzie
12:15    Lunch Break
2:00   FLUTTERING HEARTS (1927) 20 min Charley Chase & Martha Sleeper
2:30   To Be Determined 112 min
4:30   KICK ME AGAIN (1925) 12 min Charles Puffy
4:55    RAMROD (1948) 95 min Joel McCrea & Veronica Lake
6:30    Dinner Break
8:00   THE SCHOOL TEACHER AND THE WAIF (1912) 15 min Mary Pickford
8:15    THE PRIDE OF THE CLAN (1917) 80 min Mary Pickford
9:50    LET'S GO NATIVE (1930) 75 min Jeanette MacDonald & Jack Oakie
11:15    ONE MILE FROM HEAVEN (1937) 60 min Claire Trevor & Sally Blaine
 
Saturday August 31
12:00    A FRESH START (1920) 15 min Jimmie Adams
12:15    THE HOLY TERROR (1937) 67 min Jane Withers
1:30    A BLONDE'S REVENGE (1926) 20 min Ben Turpin & Vernon Dent
1:50    THE GOOD BAD MAN (1916) 65 min Douglas Fairbanks & Bessie Love
3:00    TRANSIENT LADY (1935) 72 min Frances Drake & Gene Raymond
4:25    MARE NOSTRUM (1926) 102 min Alice Terry
6:05    Dinner Break
8:00    THEIR FIRST EXECUTION (1913) 14 min Ford Sterling
8:15    SUDDENLY IT'S SPRING (1947) 87 min Fred MacMurray & Paulette Goddard
9:55    HOLD 'EM YALE (1928) 78 min Rod La Rocque
11:15    To Be Determined
 
Sunday September 1
9:00    TURKISH HOWLS (1927) 20 min Al Cooke & Kit Guard
9:20    EVE'S LEAVES (1926) 75 min Leatrice Joy & William Boyd
10:50    SUTTER'S GOLD (1936) 95 min Edward Arnold & Lee Tracy
12:30    Lunch Break
2:00    A THRILLING ROMANCE (1926) 20 min Wanda Wiley & Earl McCarthy
2:20    OH, MARY, BE CAREFUL (1921) 70 min Madge Kennedy
3:45    APRIL LOVE (1957) 99 min In person, honoree Shirley Jones (Q&A after)
6:30    COCKTAIL RECEPTION & CELEBRITY EVENT AT HOTEL
7:30    BOTTOMS UP (1934) 85 min Spencer Tracy & Thelma Todd
9:00    THE BEST THINGS IN LIFE ARE FREE (1956) 104 min Ernest Borgnine
10:50    IT COULD HAPPEN TO YOU (1939) 72 min Stuart Erwin & Gloria Stuart
 
Monday September 2
9:00    WET AND WARMER (1920) 25 min Billie Ritchey
9:25    CASTLES FOR TWO (1917) 60 min Marie Doro
10:45    THE RETURN OF SHERLOCK HOLMES (1929) 71 min Clive Brook
12:00    Lunch Break
1:15    To Be Determined
3:00    CHINA (1943) 78 min Loretta Young & Alan Ladd
4:30    FIFTY ROADS TO TOWN (1937) 91 min Don Ameche & Ann Sothern
6:00    HI, GOOD LOOKIN' (1944) 60 min Ozzie Nelson & Harriet Hilliard

We do our best to stick to the schedule, but changes and delays are inevitable.

Home   Cinecon 50 in Hollywood   Latest News   Screening at Cinecon 50   Celebrity Guests   Memorabilia Show  
Stay at the Loews Hollywood Hotel  Cinecon 50 Schedule  Become a Volunteer   Registration Form  
What is Cinecon?   Film Preservation   Cinecon 49 Highlights   Links  


     © 2014   Cinecon Classic Film Festival, Inc.     e-mail:   cineconinfo@earthlink.net
     Write to:  CINECON   3727 W. Magnolia Boulevard, # 760, Burbank, CA 91505